Brandweer

brandweerweb12 jaar geleden zijn wij na enkele contacten met het plaatselijk brandweerkorps van Malle begonnen met de reiniging van gespecialiseerde brandweerkledij. Bij het wassen van dit soort kledij bleek het bereiken van aanvaardbare resultaten evenwel niet gemakkelijk. Zelfs bij het volgen van de juiste wasvoorschriften bleef er steeds een brandgeur in de kledij hangen en op de koop toe bleken de reflecterende strips niet bestand tegen wassen. Bij gebrek aan vooruitgang besloten wij niet lang daarna om deze activiteit stop te zetten.

 

Toen wij ons 6 jaar geleden voor de tweede maal aan het wassen van branweerkledij waagden waren ook toen de resultaten beneden onze verwachtingen. Ondanks dat de resultaten dit keer beter waren, was het wasproces te omslachtig en bleken de reflecterende banden nog steeds niet bestand tegen wassen. Ook nu besloten wij het wassen van brandweerkledij uit ons dienstenpakket te schrappen.

 

Omdat opgeven niet in ons vocabularium staat, bleven wij intensief op zoek naar een methode om brandweerpakken toch te kunnen wassen. In 2008 werd deze zoektocht eindelijk beloond toen het lokale brandweerkorps van Malle terug bij ons aanklopte nadat zij na een interventie in een beerput hinderlijke geuren niet meer uit hun pakken kregen. In samenwerking met één van onze toeleveranciers werkten wij een methode uit om brandweerpakken met een bevredigend resultaat te reinigen. Niet alleen slaagden wij erin de geurproblemen op te lossen, ook de problemen die wij in het verleden hadden met waterdichtheid, de reflecterende banden en de zuiverheid van de stof waren nu van eindelijk de baan.

 

Doordat wij nu perfect in staat zijn brandweerpakken te reinigen en te onderhouden zijn wij sinds 2009 terug intensief bezig onze dienst 'brandweer' uit te breiden. Momenteel hebben wij reeds twee lokale brandweerkorpsen en één bedrijfsbrandweerkorps in ons klantenbestand.

 

Wenst u meer informatie over onze service aan brandweerkorpsen?  >> klik hier